2024-02-04

Varmt välkommen till Kanotföreningen Kanotisternas Årsmöte 2024, tisdagen den 19:e mars kl. 19.00. Vi håller som vanligt till i "Klubbhuset" (Tveta), men det är även möjligt att följa årsmötet via Teams. På hemsidan kommer senast en (1) vecka före årsmötet att finnas dagordning och sedvanliga dokument. Motioner skall tillsändas styrelsen snarast ([email protected]), så att tid ges för skriftligt yttrande i samband med årsmötet.

2023-08-19

Kanotföreningen Kanotisterna hälsar alla aktiva, ledare, föräldrar, anhöriga och publik varmt välkomna till Shorttrack- & Maraton SM 2023.Tävlingen går av stapeln vid Eklundsnäsbadet - en helt underbar tävlingsplats! Tävlingarna drar igång vid 9-tiden och beräknas pågå fram till ca 16:00 på lördag och ca 15:00 på söndag. Vårt Café håller öppet från 08:30 och så länge tävlingarna pågår. Vi hoppas alla får en kul och spännande helg här i Södertälje!

Tack till Länstidningen i Södertälje och Anton Gustafsson för den fina artikeln i dagens tidning. Till allmänheten i Södertälje, ta tillfället i akt och se på en spännande sport, full av dramatik och underhållning i en underbar miljö - upptäck kanotsporten på nära håll!

STORT tack till våra sponsorer: inCup Sörmland, ICA Maxi - Vasa Handelsplats, Telge Återvining och Södertälje kommun - utan er hade det inte varit möjligt att genomföra detta evememang.

2023-08-10
Vi närmar oss en helg (19-20:e augusti) fylld av spänning och dramatik när årets SM i Shorttrack och Maraton går av stapeln vid Eklundsnäsbadet i Södertälje. En helt underbar plats som lämpar sig ypperligt för kanot och till dig som publik. Spänning och dramatik kommer utspela sig i många "rafflande" lopp under helgen. Tävlingarna beräknas börja vid 9-tiden både lördag och söndag och avslutas vid 16-tiden på lördagen och ca 15:00 på söndagen. Ta tillfället i akt och på plats ta del av en spännande sport, där vi har tävlande i alla åldrar och kombinationer från hela Sverige. Det kommer att finnas Café öppet under helgen mellan 08:30 och så länge tävlingarna pågår. Varmt välkomna!

2023-07-29
Vi vi saknar fortfarande funktionärer till Maraton SM, helgen 19-20/8. T.ex. Båtförare och medhjälp i en av våra följebåtar. Någon som kan hjälpa till i vårt Café, någon som är intresserad av att hjälpa till med att sköta vår Live Stream sändning (IT-vana är att föredra), samt personal till varvnings kontroll (där man hjälper kanotisterna hålla ordning på hur många varv man paddlat) - så alla är välkomna! Hör av er till oss på [email protected].

2023-07-23
Idag öppnade vi upp för anmälan till Maraton SM 2023, som går av stapeln helgen 19-20 augusti vid Eklundsnäsbadet. Vi behöver fortsatt fler funktionärer, så bara hör av er till oss på [email protected] om ni har möjlighet att hjälpa till. Övriga, varmt välkomna!

2023-06-26
Nu är det så gott som "Fullt" i alla grupper och veckor. Finns ikväll 2 st platser kvar till denna vecka och gruppen 09:00-12:00.

2023-06-25
Det finns 9 st platser kvar till Kanotskolan. v26 (7) och v32 (2). Mer information och anmälan görs via hemsidan. Välkommen!

2023-06-18
Det finns fortfarande 16 platser kvar till årets Kanotskola. v26 och v32, ni ser vilka grupper och tider direkt på hemsidan. Vart välkommen med er anmälan.

2023-06-04

Verkligen kul, vi har redan 30 st anmälda till årets Kanotskola. Det finns fortfarande platser kvar, så säkerställ en plats genom att skicka in anmälan.

2023-05-27
Varmt välkommen till Kanotskolan 2023. Nu hittar ni information och länk till anmälan här. Det är som tidigare "först till kvarn" som gäller, då antalet platser är begränsat. Årets Kanotskola löper under veckorna: 26, 27 och 32 (måndag-torsdag), två (2) grupper per dag - 09:00-12:00 och 13:00-16:00.

2023-05-22
Kanalen - Målning av Kanothusets Fasad 

Vi behöver din hjälp!

Datum:

  • Ons 24/5, kl. 18-20
  • Lör 27/5, kl. 10-12
  • Ons 31/5, kl. 18-20
  • Ons 7/6, kl. 18-20

Kom och delta för att rusta upp fasaden för det södra kanothuset vid kanalen, och ge nytt liv till detta anrika kanothus!

  • All målarutrustning tillhandahålls. Medtag oömma kläder och handskar.
  • Bekräfta ditt deltagande genom att kontakta Martin på [email protected]

Tillsammans skapar vi nytta och glädje!

2023-05-03

Motionspaddlingen är igång igen och så även möjligheten till att använda bastun! 

Styrelsen har fattat följande beslut kring användning och riktlinjer:

  • måndagar, tisdagar och torsdagar i samband med Ungdoms-/Motionsträning.
  • Under helgerna restriktivt och med omtanke.
Vi kommer att se över av-/påslag med hjälp av elektriker, så att vi säkerställer att bastun ej kan lämnas påslagen.
Vänligen kontrollera att den är avslagen efter användning.
Det är vår förhoppning att elpriserna utvecklas i rätt riktning och vi följer vår elförbrukning och återkopplar igen om detta föranleder justerat beslut.

2023-05-02
Äntligen fungerar såväl hemsida som "Årsklockan" igen! Vi har fått hjälp att förnya våra certifikat och Jonas har löst utmaningen att koppla samman alla kalendrar med aktiviteter i vår gemensamma. Vi kommer löpande kommunicera via Facebook när vi närmar oss de olika aktiviteterna. Något ni saknar eller önskar vi skulle arrangera, vänligen kontakta styrelsen med era tankar och förslag.

2023-04-29
Nu ligger årets datum kring olika aktiviteter som händer i "Klubben" upplagda på Facebook och inom kort hittar ni det även i "Årsklockan". Håll utkik på Facebook under året, där vi löpande lägger ut mer information när vi kommer närmare respektive aktivitet.

2023-03-28
Årets nya medlemsavgifter, som beslutades i samband med Årsmötet, ligger nu publicerade under Medlem. 

2022-05-01

Vi har  nu 22 platser kvar till årets Kanotskoleveckor. Vi har några överbokningar, som vi jobbar med att få till rätt i de grupper/veckor som finns kvar. Vi har nu uppdaterat anmälningsformuläret, så att det enbart framgår vad som är ledigt och möjligt att anmäla sig till. Säkerställ en plats genom att anmäla er idag.

2022-04-27

Glädjande besked - måndag 2:a maj påbörjas arbetet med installation av filterlösning för vårt vatten i Tveta. Målsättningen är att allt skall vara klart under veckan, löpande information sker via Facebook.

2022-04-27

Vilket intresse för årets Kanotskoleveckor! Sedan vi öppnade upp för anmälningar är det redan 31 st anmälda av 72 platser. Till v26 har vi nu på morgonen endast 2 platser kvar. Säkra en plats genom att anmäla er så snart det bara går - antalet lediga platser per grupp och vecka är uppdaterat på hemsidan.

2022-04-24

Stort tack till alla som slöt upp vid arbetsdagen i Tveta under gårdagen. Nu har vi tillsammans gjort så fint och är rustade för en ny säsong. Lördag 7:e maj är ni välkomna till Kanalen för årets andra arbetsdag (samling 09:00 och vi håller på tills att vi är klara med vad som behöver göras).

2022-04-23

Vi har nu datum klara för Paddelkurs-Vuxen för maj klara. Ni hittar all information och länk till anmälan här. Varmt välkomna!

2022-04-14

Äntligen! vi öppnar upp anmälan för årets Kanotskoleveckor, som vi genomför i samarbete med Södertälje kommun. I år kommer de att gå av stapeln v26, v31 och v32. All information och länk till anmälan hittar ni här. Tänk på att antalet platser är begränsat till 24 st per vecka och fördelat på 2-grupper om 12 per dag, så säkerställ en plats och anmäl dig redan idag. Vi kommer hålla hemsidan uppdaterad löpande kring lediga platser per grupp och vecka och återkoppla till er om det är fullt där ni önskar delta. Varmt välkomna!

2022-04-13

Vi har fått flera frågor om det finns möjlighet att beställa träningskläder med Kanotisterna profil. Nu har vi glädjen att informera er alla om att vi tillsammans med Michael Hermansson (Trading Sport) tagit fram en kollektion baserat på Crafts sortiment. I bifogat dokument ser ni vilka olika kläder och färger som finns. Vi kommer samla in beställningar inför Vår- och Höst varje säsong, då vi ej har möjlighet att hantera löpande beställningar. Är ni sugna på bra träningskläder fyller ni i formuläret, som är öppet fram till 30/4 23:45. Därefter kommer vi sammanställa de beställningar som inkommit och återkoppla till er med information kring betalning (som sker innan vi har möjlighet att beställa kläderna). Vänliga hälsningar/Styrelsen

2022-04-13
Om vädret är med oss smyger vi igång motionspaddlingen redan 20/4 vid 18-tiden. Planen är att paddla gemensamt ca 1 timme och sedan fira våren ankomst med Pizza. Är du sugen att hänga på, anmäl dig via Facebook och även hur många och vilken sorts Pizza. Tänk på vattentemperaturen den här tiden på året, så att du/ni är klädd därefter. Skulle det vara så att vädret inte tillåter är det gemensam styrketräning som gäller - väderprognosen ser dock lovande ut, så nu håller vi tummarna. Varmt välkomna!

2022-04-03

Varmt välkommen till våra arbetsdagar! Lördagen den 23:e april (Tveta) och  lördagen den 7:e maj (Kanalen). Samling sker 09:00 båda dagarna och vi beräknar hålla på till ca 13:00 eller till dess att vi blir färdiga. Vi hjälps att gå igenom utrustning, se över bryggor och annat som behövs inför en ny säsong. Tanken är att vi "rundar" av med gemensam fika - ser fram emot att träffa så många som möjligt och anmäl er gärna via Facebook, så att vi vet hur många som dyker upp.

2022-04-02

Stort tack till alla som slöt upp i samband med årsmötet. Vi har nu uppdaterat stadgarna med de önskemål som lyftes under mötet. Vi har nu gjort klart kring försäkringslösning, som förbättrar vårt skydd för Klubbens egendomar - till er medlemmar, tänk på att kanoter ni har i något av Klubbhusen ej täcks, utan där måste var och en säkerställa detta genom sin egen hemförsäkring. I veckan har vi haft besök av två olika rörfirmor, som kommer lämna offert på installation av reningsfilter vid Tveta - med förhoppning att vi snart har en väl fungerande anläggning. Vi har nu även en "Årsklocka" publicerad på hemsidan - där vi synliggör vad som sker i "Klubben" (ni kan prenumerera på kalendern, så att ni alltid har den synlig - stort tack Jonas Uppling som fått detta på plats). Vi kommer inom kort skicka ut en enkät via mail till samtliga medlemmar, där vi ber om er återkoppling kring tankar/förslag hur vi tillsammans skall utveckla Kanotisterna framöver. Vi ser nu alla fram emot en mer "normal" säsong tillsammans. Önskar er alla en trevlig helg. Vänliga hälsningar Styrelsen.

2022-02-19

Välkomna på Årsmötet för Kanotföreningen Kanotisterna den 16/3 kl. 19.00-21.00. Plats för mötet är Kanothuset vid Tveta, samt för de som önskar även möjlighet att närvara via Microsoft Teams. Styrelsen kommer lägga fram ett förslag på stadgeändringar och röstning kommer ske under årsmötet. Framförallt handlar stadgeändringar om att minska på antalet styrelseledamöter, samt uppdatera stadgarna efter Riksidrottsförbundets stadgemall. Kallelse, befintliga- och förslag på stadgeändringar hittar ni under Årsmöten, samt övriga dokument som kommer gås igenom på mötet. Väl mött den 16/3, Styrelsen KFK.

2022-01-30

Välkommen till ett nytt spännande år tillsammans med Kanotisterna i Södertälje. Vi har idag färdigställt en digital "årsklocka" för våra medlemmar och till dig som är intresserad av att se vilka aktiviteter som finns inplanerade under 2022. Vi kommer löpande att lägga upp saker som bokas in här och även dela via våra sociala plattformar. Du hittar vår medlemskalender eller "årsklocka" här. Önskar du "prenumerera" på den i din mobil, dator eller surfplatta klickar du här. Skicka gärna in förslag på aktiviteter ni ser att vi skall arrangera eller om du själv är sugen på att hjälpa till och driva några under året - skicka då till [email protected] 

2021-10-10

Trosapromenaden 2021. Kan härmed meddela att den är "på" igen! Datum är bokat till 19/12. Det har i år ett nytt koncept; "En smak av Julen" där en del kommer serveras vid bordet. Vårt pris per person är 550 kr plus 100 kr för SPA. Trosa Stadshotell står för omklädningsrummen och även transporten enligt tidigare år. För att vi även här skall kunna lämna besked till dem önskar jag snarast er återkoppling/anmälan via separat evenemang om ni kommer delta. Varmt välkomna!

2021-10-03

Städdag & Säsongsavslutning, samling vid Tveta kl. 09:00 den 16:e oktober. Vi kommer sedan dela upp oss mellan Tveta och Kanalen för de uppgifter som behöver göras inför vintern. Vore jättekul om så många som möjligt kan vara med. Vi tänkte efteråt runda av med gemensam grillning, dela ut priser från Stånkan 2020 och 2021. Anmäl er via Facebook (ligger ett upplagt evenemang), så blir det lättare att planera för grillningen... Varmt välkomna! 

2021-08-30

Årets kanske viktigaste tävling närmar sig med stormsteg - Stånkan! En anrik "Klubbtävling" där alla medlemmar är varmt välkomna för att paddla 5 km och sedan springa 5 km (kortare sträckor för barn). Detta går nu av stapeln: Paddling 14/9 och Löpning 16/9 - start kl. 18:00 båda datumen. Har man ej möjlighet att närvara under veckan finns ett kombinerat datum 18/9, där vi genomför både paddling och i direkt anslutning löpningen - start kl. 09:00. Vi håller till vid Klubbhuset (Tveta) - Varmt välkomna!

2021-08-19

Vi närmar oss Shorttrack & Maraton SM! Helgen 11-12:e september står Kanotföreningen kanotisterna för 2:a året i rad som arrangör av SM, denna gång med alla klasser - riktigt spännande och oerhört smickrande att vi fått detta uppdrag av Svenska Kanotförbundet. Förberedelserna är i full gång och vi hälsar alla som vill se en spännande och rafflande kanottävling varmt välkomna till Eklundsnäsbadet. Vi håller tummarna för fint väder och riktigt härlig helg!

2021-07-15

Vilket intresse det varit för årets Kanotskola! Vi har nu genomfört årets första två (2) veckor som varit helt fulltecknade och glädjande har flera ungdomar valt att fortsätta paddla med Ungdomsgruppen - jätteroligt! Vi har även fyllt vecka 31, det finns 5 platser kvar på fm. vecka 32 och 8 platser till em. Det är som tidigare "först-till-kvarn" som gäller, så ta chansen att anmäla er till de fåtal kvarvarande platser som finns tillgängliga. Anmälan görs direkt från hemsidan under Kurser >> Kanotskola 2021. Varmt välkommen!

2021-06-13

Imorgon öppnar vi årets Kanotskola och vecka 1 - varmt välkomna! Vi har fortsatt stark efterfrågan och de lediga platserna minskar för varje dag som går, så om ni önskar säkra upp en plats - skicka in er anmälan omgående. Det finns fortsatt "ströplatser" kvar och lite fler v.32. Några har hört av sig om deras anmälan kommit fram. När ni gjort en komplett anmälan och sedan klickat i rutan att ni inte är en "Robot" i formuläret kommer omgående en bekräftelse till den epost adress ni angav i samband med anmälan (kolla i "spamfolder" om det kan vara så att svarsmailet hamnat där).

2021-06-10

Vi har fortsatt några platser kvar till årets Kanotskola. Vilka platser och under vilka av årets 4 veckor hittar du här. Tiden för anmälan har passerats, men vi håller fortsatt "öppet" för din anmälan, så att så många som önskar hittar en plats. Välkommen!

2021-06-01

Kanotföreningen Kanotisterna erbjuder tillsammans med Dietz ett upplägg där vi som förening erhåller en viss provision för de köp som görs via Kanotisternas egen "länk" i deras Webbutik. Dietz - Performance Paddling står för högkvalitativa produkter för paddelträning, som tillsammans med specialkunskap och coaching erbjudanden riktar sig specifikt till paddlare inom tävlingsdiscipliner och motionsidrott. Christian Dietz har mer än 20 års erfarenhet av försäljning av kanotprodukter och många års erfarenhet som idrottare och tränare i kanot garanterar dig som kund expertråd. Vänligen använd "vår" länk till Webbutiken - så hjälper ni Klubben med ett bidrag, samtidigt som ni beställer era produkter. Stort Tack!

2021-06-01

Vi har fortfarande platser kvar till årets Kanotskola. Ni hittar uppdaterad information kring lediga platser per vecka här. Säkerställ att ni får en plats, sista anmälningsdag är 7/6 - varmt välkommen med din/er anmälan!

2021-05-25

Verkligen roligt att se hur stor efterfrågan är på våra Kanotskolor! Sedan vi öppnade upp anmälan för 2021 den 20/5 fylls det på i jämn takt. Hemsidan är nu uppdaterad med lediga platser per vecka. Säkerställ en plats och anmäl dig så snart du bara kan. 

2021-05-20

Förra årets mycket uppskattade Kanotskola fortsätter även 2021 i samverkan med Södertälje kommun. Vi har i år utökat till 4 veckor fördelat på fm. och em. så att så många som möjligt kommer att hitta något alternativ som passar. Här hittar ni mer information och kan direkt anmäla era ungdomar. Kanotskolan vänder sig till dem som är födda 2006-2010. Det är först till kvarn som gäller - så se till att säkra upp en plats. Varmt välkomna med er anmälan!

2021-04-18

Vi har fått frågan om vi skulle kunna lägga en Kåre kanot vid Kanalen. Nu ligger en i nya Kanothuset på plats #10. Kanotens nummer är #32 (med tillhörande sits). Den kommer finnas där till dess att vi kör igång med motionskvällarna - som beräknas börja 2/5.

2021-04-18

Årets första arbetsdag sker nu 24/4, samling 09:00 vid Tveta (Kanothuset). Vi kommer sedan behöva hjälp vid Kanalen den 2/5 där vi också samlas 09:00. Stort tack för er hjälp och vi håller oss på Corona säkert avstånd och hjälps åt, så vi kommer igång för säsongen. Hasse Berge håller ihop vad som behöver göras vid Tveta och Martin Moldin för Kanalen. 

2021-04-18

Kommer vi även 2021 fortsätta med de olika "Prova-På" kurser som vi startade upp under 2020? Absolut, det är målsättningen - vi behöver "bara" vänta in lite varmare vatten. Redan nu har vi lagt upp på hemsidan, så ni som är intresserade kan skicka in er ansökan om förslag på tidpunkt. Vi sammanställer detta och återkopplar direkt vi startar upp. Målet är att ha "Prova-På" Kväll-Vuxen och Paddelkurs Vuxen om vi får ihop tillräckligt många intresserade. Håll utkik på hemsidan under respektive Kurs så ser ni direkt när vi gjort en uppdatering.

2021-04-18

Vi har nu skickat ut årsavgifterna för 2021 i enlighet med beslut på årsmötet som hölls 17/3. Det är vår förhoppning att den information vi har i vårt medlemsregister är korrekt och stämmer överens med vad som gäller just dig och ditt medlemskap. Är det något som ej ser korrekt ut, vänligen hör av er till oss på [email protected] så ser vi till att det korrigeras. Stort tack för ert medlemskap som gör det möjligt att bedriva vår verksamhet och se till att vi har en väl fungerande förening och utrustning till våra medlemmar.

2021-04-17

Vilken härlig lördag morgon, man riktigt känner våren komma! Med den också lite frågor när kör vi igång motionskvällarna igen? Stämde precis av med Seppo och målet är 4/5 om det fortsätter utveckla sig som nu. Vi håller tummarna att värmen kommer och annat kring pandemi och nästa steg också går åt rätt håll, så att vi alla kan ses igen! Tills dess, sköt om er och en riktigt fin helg.

2021-04-02

Våren är på ingång och så även frågor till oss om det är möjligt att hyra Kanoter som allmänhet. Vi har sedan ett antal år lagt ner vår Kanotuthyrning för icke medlemmar, då de kanoter som finns i "Klubben" ej är avsedda för löpande uthyrningsverksamhet. Under Medlem kan ni läsa mer om vad vi erbjuder för olika upplägg inom Kanotisterna. Vi har tagit till oss frågan om Kanotuthyrning i Styrelsen och kommer under året diskutera den vidare och se om det är något vi skall ta upp igen. Information om något ändras kommer att publiceras på vår hemsida.

2021-04-02

Vi får många frågor till oss om det finns kanotplatser att hyra i både Tveta och vid vår anläggning utmed Södertälje Kanal. Vi arbetar med att få upp information om lediga platser på hemsidan under april månad. I dagsläget vet vi med säkerhet att det finns lediga platser för dig som behöver vid Södertälje Kanal - Tveta är för närvarande fullbelagt.

2021-03-18
I samband med årsmötet 17/3 fattades beslut att justera årsavgifterna något utifrån de reparationsbehov som föreligger under 2021. Nya avgifterna finns nu publicerade här. Önskar ni söka medlemskap finns nu även ett nytt formulär. Din ansökan behandlas i samband med ordinarie styrelsemöten, som hålls sista onsdagen i varje månad - förutom under juli- och december månad. Styrelsen arbetar med att sätta upp en ny digital plattform baserad på Microsoft 365, där vi kommer publicera dokument och löpande använda som intern kommunikation med våra medlemmar. Vår målsättning är att vara igång så snart det är möjligt. Önskar ni ta del av de dokument som visades i samband med gårdagens årsmöte är ni välkomna att kontakta oss via [email protected]. Välkomna till en ny paddelsäsong!

2021-03-14
Onsdag 17/3 kommer vi hålla ordinarie årsmöte. Under rådande läge och pandemi träffas vi digitalt via Teams . Vi önskar er alla varmt välkomna! Hälsningar/Styrelsen

2020-08-30

I helgen hölls Ungdoms SM i Lidköping, denna gång K1 200 m och K1 2 500 m H/D 16/14. Södertälje representerades av Jonatan Larsson (H16) och Elsa Jentzen (D14). Mycket  fina insatser av dem båda där Jonatan under söndagen lyckas ta brons i K1 2 500 m - mycket stark insats och STORT grattis. Elsa når A-final i K1 200 m och hamnar på en mycket fin 6:plats, för att följa upp med en 5:e plats i K1 2 500 m. Olyckligt nog korsar Elsa mållinjen i samband med "avpaddling" och Tävlingsledningen beslutar att hon och två (2) andra kanotister blir diskvalificerade. Vi lämnar in protest då vi anser det ej påverkat utgången av resultatet eller stört någon annan kanotist. Protesten avslås, något som vi givetvis respekterar, dock ett mycket fint genomfört långlopp Elsa!

2020-08-29

Oskar Norstroem (H18) och Johan Ström (H55) deltog i Långloppsmästaren 2020, som ingår i Stockholmscupen. En av Stockholmscupens klassiker. I år var det precis så tufft som det ska vara. Vind vilket skapade mycket vågor vi rundningen av Långholmen, regn och tre tuffa lyft. Oskar placerar sig på en mycket imponerade 8:e plats i detta starka startfält. STORT grattis Oskar. Johan placerar sig på en mycket fin 15:e plats - även här kanonbra Johan!

2020-08-23

Vilken uppföljning av  gårdagen! Albert kniper silver i K1 500 m och är med och utmanar om guldet - stort grattis! Albert och Edvin är sedan en hårsmån från silver i K2 1 000 m. Riktigt härligt att se hur väl vi är framme i täten och kämpar om absolut ädlaste valörerna. Mycket tuffa förhållanden i stark vind under helgen i Hofors som ställt till det rejält för många och verkligen roligt att se Södertälje återigen på pallen i många distanser och hantera situationen föredömligt. Ellen och Elias kämpar fint under hela helgen, där Ellen möter D22 motstånd för första gången, starkt Ellen. Elias, väl kämpat - även här är motståndet Sverige och Internationell elit - jättebra Elias. Nu har vi en vecka till nästa nationella tävling med SM-status som är Lidköping kommande helg, där vi håller tummarna för Jonatan och Elsa i klasserna H16 och D14. Mer information kommer löpande.

2020-08-22

Nu är det dags för våra seniorer att tävla i SM, denna gång i Hofors. Vi har på plats under helgen Albert Petersson, Edvin Gulle och Elias Larsson, som samtliga tävlar i H22, samt Ellen Larsson i D22. Vi kan summera Dag 1 med jättefina insatser av våra kanotister med brons på 1 000 m genom Albert Petersson - STORT grattis Albert! Mäktig spurt de sista metrarna gör att Albert tar sig förbi och upp på pallen. Edvin når A-final på 200 m och gör ett fint lopp i stark konkurrens - väl genomfört Edvin. Ellen vinner B-finalen på 1 000 m - kanonfint kämpat Ellen, som gör sitt första år i D22. Dagen avslutas med K2 200 m där Albert och Edvin är 5/10 s från en bronsmedalj - härligt att se er vara med och kämpa om pallplats och även här första säsongen tillsammans. Nu är det bara att vila några timmar och ladda upp för en spännande Dag 2 - lycka till! Resultat och startlistor för helgen publiceras här

2020-08-18

Helgen 12-13:e september kommer vi arrangera Ungdoms SM (Klass: D/H 16/14 - K1/K2 500 m) vid Måsnaren! Det är med oerhörd stolthet och stort ansvar vi tar oss an uppgiften. Mer än 15 år har förflutit sedan vi senast höll i tävlingar av denna omfattning i Klubben. Förberedelserna är i full gång och kommer under veckorna som kommer att intensifieras för att vi skall kunna välkomna de tävlande och klubbarna på bästa möjliga sätt och kunna visa upp får fina anläggning och verksamhet vid Tveta. Det är även mycket glädjande att vi i år har en större ungdomsgrupp aktiva än på många år som kommer göra tävlingspremiär på hemmaplan. Våra ungdomar har kommit in via våra Kanotskolor, som i år lockade mer än 70 deltagare under tre (3) veckor - så återväxten inom kanot går verkligen framåt. Vi ser alla fram emot en spännande helg med mycket glädje och täta lopp inramat i en vacker idyll. Mer information kommer fortlöpande att delas här och i våra sociala kanaler som Facebook och Instagram

2020-08-16

Vilken helg när vi sammanfattar Vaxholm! Gårdagen bjöd på två (2) brons genom Jonatan Larsson (H16) och Elsa Jentzen (D14) och idag när Shorttrack gick av stapeln kommer Jonatan in på en jättefin femte (5) plats i sin första tävling i H16. Elsa kliver upp på pallen, idag som silvermedaljör efter ett väl genomfört lopp fyllt av spänning och täta situationer som det ofta är i Maraton distanser - STORT grattis till er båda!

2020-08-15

STORT grattis till Jonatan Larsson (H16) och Elsa Jentzen (D14) som båda tog brons vid SM i Maraton idag under tävlingar i Vaxolm. Läs gärna mer och se bilder från deras lopp på vår Facebook sida. Imorgon fortsätter SM för D14 och H16 där Shorttrack står på programmet. Vi önskar dem båda lycka till och att de får en rolig dag tillsammans!

2020-08-15

I fredags avslutade vi årets tredje kanotskolevecka. Vilket intresse! Vi har haft fler än 70 ungdomar under dessa veckor i sommar. Såväl Sveriges Radio P4 Södertälje och Sveriges Television har varit på besök och intervjuat ledare och deltagare - otroligt roligt för oss alla och att många fler förhoppningsvis upptäcker kanotsporten. STORT tack till alla våra ledare, Södertälje kommun och alla deltagande ungdomar som gjort detta möjligt.

2020-08-11

Onsdagens Prova På Kurs Vuxen är nu Fulltecknad. Önskar ni att vi öppnar upp för fler datum - vänligen skicka oss en intresseanmälan, så stämmer vi av med våra ledare och håller hemsidan uppdaterad löpande.

2020-08-09

Vi har nu 1 plats kvar på Prova På Kurs Vuxen nu på onsdag 12:e augusti. Anmälan görs direkt på hemsidan. Välkommen!

2020-08-07

Nu återstår en veckas Kanotskola, som går av stapeln v.33. Vi har 4 platser kvar till fm. Säkerställ att ni får plats genom att omgående anmäla er. Återigen, stort tack till Södertälje kommun och det stöd vi fått för att kunna erbjuda så många ungdomar möjlighet att prova på kanot i sommar.

2020-08-07

Nu öppnar vi upp för fler Prova På Kurs Vuxen, då många hört av sig och uppskattat dessa kvällar. Nästa tillfälle är nu på onsdag 12:e augusti. Anmälan görs direkt på hemsidan. Varmt välkomna!

2020-07-03

Vår Prova På Kurs Vuxen 8:e Juli fylldes upp under gårdagen per omgående. Nu går vi in i semestertider, är det så att ni är intresserade av någon typ av Kurs, maila oss gärna på [email protected], så undersöker vi med våra ledare om vi får till något mer tillfälle under sommaren.

2020-07-02

Vår andra Kanotskolevecka går mot sitt slut, vilka härliga ungdomar som varit hos oss - massor av glädje och energi! Många som fått prova på paddling och förhoppningsvis återkommer som nya medlemmar och framtida kanotister. Vi har fortsatt några platser kvar till v.33, titta in under Kurser - Kanotskola 2020 för aktuell status. Vi håller den uppdaterad löpande - vänta dock ej för länge med din anmälan, så att ni får en plats. Under första veckan fick vi också besök av LT - läs gärna artikeln här. Återigen stort tack till Södertälje kommun, som gör det möjligt för alla ungdomar att upptäcka en ny sport.

2020-07-02

Vilket härligt gäng som deltog igår på Måsnaren och vår Prova På Kväll Vuxen! Vädret var minst sagt omväxlande med uppehåll och regnskurar, dock fint paddelväder med stilla vatten. Vi fick under gårdagen in ett antal nya förfrågningar om vi kommer hålla fler kurser framöver och vi tog beslutet att köra en grupp till redan nu på onsdag 8:e juli. Anmälningsformuläret under Kurser - Prova På Kväll Vuxen är nu uppdaterad, så välkommen med din anmälan! Tänk på att vi endast har 6 st deltagare per kväll, så att ni snabbt anmäler er och säkrar en plats...

2020-07-01

Vi har fått ett återbud till vår Prova På Kväll Vuxen ikväll 1/7 - så om du är sugen att komma, vänligen anmäl dig på hemsidan.

2020-06-25

Nu är Prova På Kväll Vuxen onsdag 1/7 fulltecknad. Vi undersöker möjligheten att hålla ytterligare en kurs v.29 onsdagen den 15/7, då efterfrågan sedan vi startade detta har fulltecknats i stort sett omgående. Håll utkik på hemsidan under Kurser, så kommer mer information inom kort.

2020-06-15

Tillsammans med Södertälje kommun har vi möjlighet att öppna upp för ytterligare en (1) veckas Kanotskola, då v.26 och v.27 fulltecknades i stort sett per omgående och många fick ingen plats. Den går av stapeln v.33 och blir en härlig avrundning av sommarlovet och vi har idag 9 platser kvar på fm. och 10 platser till em. passet, så säkerställ en plats genom att kontakta Ellen direkt och ange vilken grupp ni önskar. Välkommen!

2020-06-15

Vi fick ett återbud till Prova På Kväll Vuxen nu på onsdag 17/6, skulle det fungera så välkommen med din anmälan. Vi har nu 3 platser kvar den 1/7.

2020-06-11

Nu är Prova På Kväll - Vuxen den 17/6 fulltecknad. Vi öppnar upp ytterligare 6 platser onsdagen den 1/7, varmt välkommen med din anmälan.

2020-06-11

Endast en (1) plats kvar till Prova På Kväll - Vuxen den 17/6. Vi fortsätter att samla in anmälningar om intresse finns för ytterligare kvällar framöver.

2020-06-08

Årets Kanotskola som Kanotföreningen Kanotisterna genomför tillsammans och med hjälp av Södertälje kommun är nu fulltecknad.

2020-06-07

Nu har vi 3 st platser kvar till Prova På Kväll - Vuxen den 17/6. Säkerställ en plats genom att anmäla dig så snart du kan och varmt välkommen!

2020-06-06

Så här på Sveriges nationaldag passade vi på att fira med Örnsbergs Lagtour (Ingår i Stockholmscupen). En spännande och utmanande tävling där våra tävlande ungdomar gjorde en kanonfin insats! De kämpade tappert mot seniorer från Örnsbergs Kanotsällskap och Fridhems Kanotisterna. Mycket annorlunda vatten och förutsättningar än de vi är vana vid. Läs gärna mer och ta del av bilderna här.

2020-06-03

Ikväll startade vi upp våra nya kurser med 11/12 platser fyllda! Otroligt roligt att se så många deltagare och förhoppningsvis kan vi inom kort hälsa er välkomna som nya medlemmar i "Klubben". Vi har idag öppnat upp för fler Prova-På Kvällar, nästa tillfälle blir v.25, 17/6 kl. 18:00 - anmälan sker direkt på hemsidan. Vi har 6 st platser per kurstillfälle, för att våra instruktörer skall kunna ta hand om er på bästa sätt.

2020-06-03

Nu har vi endast 4 st platser kvar till sommarens Kanotskola, som vi genomför med stöd och hjälp av Södertälje kommun, sedan är samtliga 48 platser fulltecknade. Här hittar ni mer information och kan även göra er anmälan.

2020-06-02

Vilket intresse för årets Kanotskola! Av 48 st platser har vi idag 12 st kvar, så säkerställ en plats genom att anmäla dig redan idag!

2020-06-02

Nu är Paddelkurs-Vuxen fulltecknad! Varmt välkomna ni som anmält er till kursen som börjar 3:e juni kl. 18:00. Ni som är sugna att prova paddling, men kände att en längre kurs inte var rätt upplägg - anmäl er istället gärna till vår Prova-På Kväll, som även den börjar nu på onsdag. Intresset är stort och vi har idag fyra (4) platser kvar - välkommen med din Anmälan.

2020-06-01

Vilket intresse för vår Paddelkurs-Vuxen! Vi har nu fem (5) anmälda till kursen som börjar 3:e juni av de sex (6) tillgängliga, säkerställ att du får den sista platsen genom att skicka in din Anmälan omgående. När platserna är fyllda rekommenderar vi att ni anmäler er till vår Prova-På Kväll, som kommer finnas på onsdagarna framöver när vi fått in nya Anmälningar.

2020-05-31

Under helgen anordnades tävlingar på Måsnaren för våra ungdomar. Verkligen kul att se så fina insatser och glädjen att tävla igen! Även om i en liten skala var känslan densamma. Bilder och mer information om helgen hittar ni på Facebook och Instagram. Riktigt kul att se återväxten inom klubben och vi hoppas att ännu fler ungdomar upptäcker Kanotsporten nu efter sommarens Kanotskola. Platserna försvinner i rask takt, så säkra en plats genom att Anmäla er snarast möjligt, då antalet platser är begränsat...

2020-05-31

Nu har vi ytterligare en flytbrygga på plats vid vår anläggning i Tveta, som kommer underlätta och korta tiderna - då antalet medlemmar ökar och trycket är högt vid våra Motionskvällar (Tisdagar & Torsdagar). Härlig stämning och fina kvällar har präglat säsongsinledningen. Fler och fler ansluter sig till Klubben som medlemmar och önskar prova på paddling eller komma vidare. Välkommen till oss och om ni har några frågor eller funderingar, som ni inte hittar svaren på via Hemsidan, kontakta oss gärna - så återkopplar vi direkt vi har möjlighet.

2020-05-26

Tillsammans med Södertälje kommun och med hjälp av det finansiella stödet som de lämnar till oss öppnar vi nu anmälan till årets Kanotskola för dig mellan 12 och 15 år! Kanotskolan är kostnadsfri för dig som deltar - antalet platser är begränsat, så säkerställ att du får plats i sommar. Mer information om vilka veckor och grupper som finns tillgängliga hittar du här. Varmt välkommen med din anmälan! Sista anmälningsdag 12/6.

2020-05-23

Nu öppnar vi upp för olika Kurser! Många har hört av sig kring "Prova-På" eller att man känner sig redo för nästa steg i sin paddling och då få hjälp och tips hur man kan förbättra sig. För dem erbjuder vi nu "Paddelkurs-Vuxen" (från 15 år). Kurstillfälle 1 är v.23 - onsdagen den 3/6. Väljer man "Prova-På" är det en (1) kväll mellan 18:00-20:00 - väljer man istället "Paddelkurs-Vuxen" genomförs den under fyra (4) onsdagar i följd. Hoppas att du hittar något som passar just dina önskemål - varmt välkommen med din Anmälan!

2020-05-09

Äntligen! vi är nu igång med vår helt nya hemsida för Kanotföreningen Kanotisterna. Återkoppla gärna till oss om det är något ni saknar, så lägger vi upp mer information. Det är vår stora förhoppning att fler upptäcker Kanotvärlden och att vi snart kan hälsa dig välkommen som medlem. Löpande information om vad som händer i föreningen publiceras regelbundet via våra sociala kanaler. Är det något du undrar över, varmt välkommen att kontakta oss.